Announcement cards
20% VAT
HMRC lists announcement cards as standard-rated.
HMRC VAT Notice 701/10, section 8
Need these printed?
Tell Tenfold the quantity, size and deadline. We'll put together a quote for your job.
Announcement cards are standard-rated (20% VAT) in the UK under HMRC VAT Notice 701/10, section 8.
Announcement cards
20% VAT
HMRC lists announcement cards as standard-rated.
HMRC VAT Notice 701/10, section 8
Need these printed?
Tell Tenfold the quantity, size and deadline. We'll put together a quote for your job.
HMRC's A to Z names announcement cards, along with acceptance cards and correspondence cards. These are cards sent to particular people, kept, and often displayed, so none of the leaflet characteristics apply: they are not printed in quantity for general distribution and they are not made to be read once and thrown away. The same news set as a printed letter to a mailing list is judged differently, because an uncompleted stock letter can qualify as a leaflet.
A card sent to named people and kept.
HMRC VAT Notice 701/10, section 8, HMRC's guidance on zero rating books and printed matter. See the notices we work from.
Announcement cards are listed as standard-rated.
An uncompleted stock letter may qualify as a leaflet under 4.3.